Herlev Bladet

– Det har hele livet været målet at være bedre end min bror

19-årige Christoffer Gath har spillet ishockey, siden han var fem, og målet har altid været at blive bedre end storebror Andreas. Nu spiller han på Eagles’ førstehold og er netop blevet udtaget til U20-landsholdet - og så er han kåret til månedens sportsprofil.

Der er to ting, 19-årige Christoffer Gath tydeligt husker fra sin barndom. Den ene er alle de timer, han har brugt i Herlev Skøjtehal. Den anden er, at han altid har villet være bedre end sin bror.

De har konkurreret i brætspil, især monopoli, og så var der lige ishockeyen. Derhjemme skød de pucke på mål, hvor det gjaldt om at sætte den bedst ind.

Lige fra Christoffer Gath var helt lille, har hans storebror spillet ishockey. Broren, Andreas Gath, var den første ishockey-spiller i familien, og Christoffer Gath var med til al træning og alle kampe.

Her mødte han de andre spilleres små brødre, som han blev venner med, og de spillede floorball, mens de store drenge var iført skøjter på isen med pucken.

Bedre end brormand

Men Christoffer Gath ville være med. Da han var fem år, begyndte han selv at spille i Herlev Hornets sammen med mange af de andre drenge, han havde mødt i hallen.

Den lille knægt havde sin størrelse med sig. Og så var det farten, det fysiske spil og det at score mål, der fangede interessen. Og så lige delen med at være bedre en storebror.

»Det har hele livet været målet at være bedre end min bror,« fortæller den unge ishockeyspiller.

Og nu mener han at have fået overhånden, når det kommer til ishockeyen, i hvert fald.

Hockey med de store drenge

For to år siden, da Christoffer Gath var 17 år, kom han op at spille for Herlev Eagles med de store drenge på – voksenholdet, som han kalder det. Her har han arbejdet hårdt, for som han siger, når man spiller i Herlev, så skal man kæmpe for tingene.

Og det har så betalt sig. For nylig, da Christoffer Gath var mødt lidt for tidligt ind før en kamp, kom holdets assistenttræner hen til ham og sagde ’tillykke’.

»Jeg vidste ikke lige, hvad han talte om,« fortæller den 19-årige ishockey-spiller.

Men det skulle vise sig at være en rigtig glædelig nyhed. Træneren havde nemlig fået en mail om, at Christoffer Gath var blevet udtaget til U20-landsholdet. For en ung fyr, der altid har set eliteholdet spille og tænkt: ’gid, det var mig’, er det en meget stor bedrift.

»Jeg blev meget stolt og glad,« fortæller han, der som 19-årig er et år yngre end holdets andre spillere.

Nu går den unge ishockeyspiller så to meget spændende måneder i møde. På onsdag tager han med U20-landsholdet af sted til Letland, hvor de skal være i fem dage til en firenationersturnering mod Letland, Østrig og Hviderusland. Og midt i december tager de så af sted igen på træningscamp som optakt til VM, der finder sted mellem jul og nytår.

Sådan stemmer du på Årets Sportsprofil

Mød de andre her:

Kim Drube, Herlev Taekwondo Klub: Har gjort HI Taekwondo til Nordens bedste klub

Martin Brock, HI Fitness: Glæden er drivkraften, og den gives til medlemmerne

Lisbeth Arent, Herlev/Hjorten Håndbold: – Håndbolden har været med til at forme mig

Elias Idrissi, Herlev Boxing: – Når gongongen lyder, er alt væk

Kenneth Holm Nielsen, Dennis Dyhr Rasmussen, Frank Gyldskov-Redke, Martin Lovén, Fredrik Cöster og Per Rasmussen, HI Bordtennis: Nu går de efter Maze og titlen som Årets Sportsprofil

Patrick Eilsborg, Herlev/Hjorten Badminton: Stille, ung og ydmyg – men så svinger han ketsjeren

Danijel Marsenic, BMS Herlev: Det handler om at gribe chancen og kaste sig ud i det

Cecilie og Amalie Leth-Nissen, Hjortespring Golfklub: I medgang og modgang – og golf

Pavla Setina, Herlev Volleyball: – Volleyball er mit livs kærlighed

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....