Herlev Bladet

Frimærkesæsonen skydes i gang

Herlev Frimærkeklub starter op på ny for 67. år i træk efter fem måneders pause.

Jagten på det perfekte frimærke, den gode snak, en kaffe at lune sig på eller en kold forfriskning i form af øl eller sodavand går ind tirsdag den 5. september, hvor Herlev Frimærkeklub starter op på ny for 67. år i træk.

Nok er frimærkesæsonen ikke helt at sammenligne med jagtsæsonen, men Herlev Frimærkeklubs medlemmer går da også på jagt i hinandens frimærkesamlinger efter nye og spændende frimærker, de kan købe eller bytte sig til.

Traditionen tro vil første møde efter pausen fejres som en fødselsdag med lagkage eller æblekage, og så vil formanden for Herlev Frimærkeklub Peter Michaelsen stå for en konkurrence, hvor de deltagende skal gætte, hvilke frimærker formanden taler om.

En aktiv klub

Herlev Frimærkeklub består af 50 medlemmer, men ifølge formand Peter Michaelsen, som selv har været i klubben i 40 år, er dette tal faldende.

Men på trods af det faldende medlemstal er Herlev Frimærkeklub ifølge Peter Michaelsen en af de større af sin slags i københavnsområdet – og en af de mere driftige.

»Vi mener, at vi er en af de mere aktive frimærkeklubber med arrangementer og foredrag hver anden tirsdag,« siger formanden, som forklarer, at klubben mødes hver tirsdag fra 19-21.30.

Ihærdighed og tilmelding

Frimærkesæsonen er også lige et kvartal længere end den danske jagtsæson. Dette må skyldes, at det kræver længere tid at spotte og snige sig ind på det perfekte frimærke, end det gør at nedlægge et bytte i skoven. Eller også er det bare hyggen, der trækker.

Ligesom det kræver et jagttegn at jage i Danmark, skal du også melde dig ind i Herlev Frimærkeklub for at deltage i festlighederne. Ligeledes skal begge fornyes årligt. Dog kan du i Herlev Frimærkeklub gå på opdagelse, før du beslutter dig for medlemskab. Det kan du gøre hver tirsdag fra 19-21.30 i Frivilligcenter Herlev, Marielyst, på Herlev Hovedgade 172.

Klubben er for samlere på alle niveauer. Både nybegynderen, den, der har fundet samlingen frem efter mange års pause, og den erfarne udstillingssamler kan deltage i klubmøderne.

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....