Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Galleri: Skole-OL 2018

Onsdag sidste uge var 400 elever fra 3. til 6. klasse samlet på Herlev Stadion for at konkurrere og hygge i det gode vejr.

»Kom så Jen-sen, kom så Mou-rit-sen, 5. C, 5. C, 5. C«, lød de høje tilråb fra sidelinjen, mens løberne kæmpede en kamp for at komme først over målstregen.

Den var markeret med kegler, da løbebanerne stadig manglede at blive streget op.

Anledningen var dette års Skole-OL arrangeret for 3. til 6. klasses-elever for andet år i streg af Herlev Løbe- og Atletikklub i samarbejde med Lindehøjskolen.

Dagens program lød på to-kilometer-løb, 60/80 meter, 400  meter, boldkast, længdespring og stafet lige som året før, og eleverne havde typisk to discipliner hver.

Mellemtiden brugte de på at nyde solen og hinandens selskab på grønsværen i et tiltrængt frikvarter fra skolebøgerne. Denne dag handlede nemlig om at bruge musklerne i stedet for hovedet.

SE OGSÅ: Herlevløbet 2017 – i billeder

Noget for alle

En af dem, der allerede havde været i ’kamp’, var Sofie Leth Nissen på 11 år.

Hun havde vundet sin to-kilometer og ventede nu på at løbe 400 meter.

»Det er sjovt at vise, hvad man kan, men det handler også om at have det sjovt og gøre sit bedste«, fortalte hun, der går i 5. D.

Det gør Anna Herløv også. Hun sad i kredsen ved siden af Anna og nød solen.

»Det bedste ved denne dag er vejret, men det er også godt, at man selv må bestemme, og at man kan sidde og spise og snakke sammen«, sagde hun, der også havde en 400 meter og en to kilometer foran sig.

Vejrmøller og vandkampe

Der var også dem, der ikke kunne sidde stille og i stedet brugte pauserne på at finpudse springgymnastikken, slå vejrmøller og lege med vand.

Medarrangør Stig Fog fortalte, at Skole-OL er skruet sådan sammen, at det er klasserne, der dyster mod hinanden, og de bedste går videre til Skole-OL Finalen i Aarhus 12 til 15. juni.

Det fungerer på den måde, at alle får strafpoint fra et til fem. Ifølge en af tovholderne, Stig Fog, er det en god måde at konkurrere på:

»De klasser med færrest strafpoint vinder. På den måde kan alle føle, at de bidrager til holdet«, påpegede han, der var glad for den store opbakning og ikke vil afvise, at det måske er noget, der også kan bredes ud til de andre skoler i kommunen.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!