Herlev Bladet

Helt ind til Borgen og helt nede på jorden

Herlev-bosatte Jakob Sølvhøj sidder som repræsentant for Enhedslisten i Folketinget, men det har ikke gjort ham højere i hatten.

Christiansborg. Hjemsted for centralmagten i Danmark; Parlamentet, Statsministeriet, Højesteret og Folketinget. I sidstnævnte finder man Jakob Sølvhøj, som er bosat i Herlev og en af Enhedslistens 14 repræsentanter i Danmarks parlamentariske kammer.

I bygningen med funklende lysekroner og marmorsøjler står den 63-årige politiker med opsmøjede skjorteærmer, cowboybukser og snørrede lædersko. Og så et smil, der ville få selv fru Olsen fra Krummerne til at lette på smilebåndet.

Provianthuset

I 2015 blev Jakob Sølvhøj valgt ind i Folketinget for Enhedslisten i Vestjyllands Storkreds og arbejder til daglig som børne-, folkeskole- og handicapordfører samt ordfører for ungdomsuddannelserne.

Fra hans kontor i Provianthuset kan han se hen til  Børsens turkise tårn med sit snoede spir. Vendes blikket en meter nedad, er udsigten knap så romantisk. Under vinduet har utallige dokumenter stablet sig op, og bunkerne fortsætter hele vejen rundt i lokalet.

»Det her er handicaplovgivning i alle mulige afskygninger,« siger han og peger på en af de mange bunker.

»Det kan godt se lidt uoverskueligt ud, men det er nøje systematiseret efter emne,« smiler han og forklarer, at det måske er en generationsting.

46 år på venstrefløjen

Lige siden Jakob Sølvhøj var 17 år gammel, har han været organiseret på den danske venstrefløj.

Det skyldes, fortæller han, et ønske om stærk solidaritet, velfungerende velfærd og en dybfølt solidaritet med mennesker på flugt.

Det har blandt andet ført til 12 år – indtil videre – som formand for FOAs pædagogiske sektor, og så var han altså også en af dem, der var med til at danne Enhedslisten dengang i 1989.

Skægt, hvis han selv skal sige det, at finde sig selv i Folketinget med et parti, der nu har vokset sig til Danmarks fjerdestørste 28 år senere.

»Det er sgu skægt. Det skulle jo hentes helt nedefra, og nu er vi med i alle regionsråd og har en ganske indflydelsesrig plads,« siger han.

Til Herlev med kærlighed

Jakob Sølvhøj har boet i Herlev siden 1996. Det var hans nuværende kone, der dengang stod og lokkede den forelskede mand over Herlevs kommunegrænse.

»Man kan sige, det var kærligheden, der bragte mig til Herlev,« smiler Jakob Sølvhøj saligt.

I Herlev har de boet siden, 20 af årene i cowboybyen, og det har han som borger været glad for.

Han beskriver Herlev som en kommune med gode institutioner og skoler til deres børn. Især Kildegårdskolen, hvor børnene har gået, har været en fornøjelse. Han fortælller, at skolen er præget af, at børnene mødes på tværs af sociale lag og etniske baggrunde.

»En så mangfoldig kultur har en stor betydning for børns solidaritet,« forklarer han og afslutter med en kæk bemærkning:

»Det kunne de lære meget af her,« siger han med et glimt i øjet.

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....