Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev leverer landets første SmartWater-test

Som landets første kommune tester Herlev i samarbejde med politiet DNA-mærkning af hjem med det såkaldte SmartWater.

Et nyt DNA-mærkningssystem bliver nu rullet ud i flere testområder i Herlev.

Systemet, der går under navnet ’SmartWater’ er allerede udbredt i Storbritannien, og nu bliver det testet i Herlev Kommune, der som den første kommune i landet har indgået et SmartWater-samarbejde med politiet.

»Vi er stolte over og glade for, at politiet har valgt Herlev til det her forsøg, og vi ser det som et udtryk for, at vores samarbejde med politiet nok er lidt ud over det sædvanelige,« sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen (A), da han orienterede om projektet på seneste kommunalbestyrelsesmøde.

SmartWater fungerer på den måde, at man mærker ting af værdi i sit hjem med SmartWater. Hvis en indbrudstyv får fingrene i det, efterlader den usynlige væske et spor på ham eller hende, som først forsvinder efter flere måneder, og som kun kan ses under ultraviolet lys.

Hvis den stjålne genstand bliver fundet igen, kan politiet se helt præcist, hvem ejermanden er ved at analysere mærkningen på genstanden.

To områder skal teste

SmartWater bliver i første omgang rullet ud i to områder i Herlev. Det er langs Herlev Hovedgade (Herlev Midtvest) og i Musikkvarteret.

 

»SmartWater skal være med til at skabe tryghed og tillid til politi og kommune,« forklarede Thomas Gyldal Petersen, der understregede, at erfaringerne med SmartWater i Storbritannien er klare – antallet af indbrud falder i de områder, hvor det indføres.

»Ved udgangen af 2018 kan vi så se, om det har samme effekt hos os, og så kan vi forhåbentlig rulle det ud over hele byen,« sagde borgmesteren.

I alt 810 husstande i Herlev får SmartWater i testperioden, der altså løber over det næste år.

Forsøget med SmartWater er en del af den store ’Herlev passer på Herlev’-strategi, der blandt andet også har betydet indførelse af den nye trygheds-app, Nabohjælp og indførelsen af åbne lokalrådsmøder mellem politi og kommunen.

I de områder, hvor SmartWater bliver indført, vil der være skilte, der fortæller tyvene, at de bevæger sig ind i et område, hvor de risikerer at stjæle noget, der er mærket med SmartWater.

Kommunalbestyrelsen valgte at bevillige 336.000 kroner til pilotprojektet, der blandt andet skal gå til skilte og SmartWater-materiale til de husstande, der er med i forsøget.

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!