Herlev Bladet

JuleKaravanen tog elever en tur til Burkina Faso

Herlev Byskole fik besøg af JuleKaravanen, som skulle give børnene en fornemmelse af hverdagen for børn i Burkina Faso.

»Spænd sikkerhedsselen, og lad os tage en tur til Burkina Faso.«

Sådan sagde de to piger fra JuleKaravanen, Sarah og Josefine, da de mandag den 18. december inviterede 1., 2. og 3. klasse fra Herlev Byskole på en tur til Burkina Faso 6000 kilometer væk fra Danmark. I form af billeder, lyd, video og hjembragte ting, altså.

JuleKaravanen er en del af Børnenes U-landskalender og har i alt besøgt 60 folkeskoler rundt om i landet op til jul. Her har de otte frivillige unge, som var af sted, fortalt om deres tid i Burkina Faso i Vestafrika, hvor de tog til for at møde børnene fra undervisningsmaterialet i U-landskalenderen.

Burkina Fasos børn

Tilbage på Herlev Byskole mødte børnene Ollo, Elisa og Fadila, som alle bor i Burkina Faso, hvor de arbejder eller går i skole, hvis de har råd til det.

Eleverne fra Herlev Byskole kom både med indenfor i deres hjem med udendørs bad og køkken. De kom en tur med i skole, hvor de bruger pinde i stedet for centicubes til at regne med og tavler i stedet for kladdehæfter til at skrive på. Til sidst kom de også med i guldminerne, hvor børnene har lange arbejdsdage, hvor de knuser sten, som senere males til støv, hvori man forhåbentlig finder guld.

Selvom eleverne fra 1. til 3. klasse havde mødt børnene fra Burkina Faso før, i undervisningsmaterialet, altså, blev der sagt “wow”, “årh” og andre overraskede udråb gennem hele oplægget. Det var vist først her, det gik op for børnene, hvor anderledes deres hverdag egentlig er fra hinanden.

For eksempel da børnene så Fadilas tandbørste, der bare er en pind, som hun kan rense tænderne med. Da de så, at Fadila, Ollo og Elisa hjælper meget til derhjemme med madlavning og rengøring, og at de hver dag skal gå flere kilometer bare for at hente vand, som de kan drikke, bade i og lave mad med. Og da de hørte, at nogle børn fra Burkina Faso slet ikke har råd til at gå i skole og i stedet er nødt til at arbejde for at hjælpe familien.

Og det er netop formålet med Børnenes U-landskalender og JuleKaravanen: at give danske børn en fornemmelse af hverdagen for børn i Burkina Faso.

 

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....