Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lokal bedemand advarer: Snydt af kendt norsk storsvindler

Michael Holgersen, der blandt andet har bedemandsforretning i Herlev, er ikke i tvivl om, at han fornylig blev narret af en 60-årig kvinde, som er kendt i hele Norden. Herhjemme blev hun landskendt i podcasten: 'Kvinden med den tunge kuffert'. Nu vil han advare andre.

»Hun er dygtig, og jeg tager hatten af for hende«, lyder det fra Michael Holgersen fra N.P. Rostrup & Strandvejens Bedemand, der også har en afdeling i Herlev.

Han står nu frem for at advare andre mod det bedrag, han for nylig blev udsat for, og så af en ellers tillidsvækkende ældre norsk kvinde.

Efter en snak med sit netværk og en hurtig Google-søgning er bedemanden nemlig blevet fuldstændig overbevist om, at Mia Maria Steen, som han mødte sidste uge, også er Marie Madeleine Larsen eller Inger Marie Nerby, som hun ifølge Wikipedia hed, da hun i 1957 blev døbt i Norge.

Siden har hun heddet en masse forskellige navne, og skal man tro Wikipedia-siden har den i dag 60-årige kvinde fra 1992 og frem et utal af domme og fængselsstraffe bag sig. Deriblandt tyveri, bedrageri, afpresning, æreskrænkelser og chikane. Og det er vel at mærke både i Norge, Sverige og Danmark. I Sverige har hun blandt andet været skildret i en temaudsendelse på tv og er blevet kaldt ‘Nordens største bedragerske’. I Danmark blev hun landskendt i Third Ears podcast-serie på syv afsnit under titlen: ‘Kvinden med den tunge kuffert’.

Bestilte frisørtid

En kuffert havde hun også medbragt, da Michael Holgersen mødte hende første gang på sit kontor i Herlev fredag sidste uge.

»Hun virker jo flink og sød og rar og oprigtig, hun kommer ind med kuffert og rejsetaske, og det hele virker så rigtigt«, fortæller bedemanden, hvis førstehåndsindtryk bliver bekræftet af hans nabo – Salon Unique, hvor kvinden efterfølgende gik ind.

»Hun kom ind med en kuffert og spurgte, om vi havde tid, og om hun måtte sidde ned, da der ikke var bænke ude foran«, husker frisør Lis Jensen, der betegner kvinden som en nydelig klædt dame, men måske en anelse forvirret.

Ifølge den norske kvinde var hun blevet smidt ud fra Herlev Hospital, selvom hun var dødssyg.

»Men hvor bor du, har du noget sted at bo?«, spurgte frisøren.

Kvinden svarede, at hun boede lidt ‘her og der’.

Efter to timer, og selvom kvinden havde bestilt tid til den følgende lørdag, spurgte Lis Jensen, om det ikke var på tide, at hun skulle videre.

»Så snerrede hun ad mig og spurgte, hvor hun kunne tage en bus«, fortæller frisøren, der henviste til stoppestedet lige på den anden side af Herlev Ringvej ved Præstebro Kirke.

»Men da hun var kommet udenfor, så jeg, at hun gik den modsatte vej«, tilføjer frisøren.

Sønnen døde

Dagen efter, lørdag, fik bedemanden den første ud af i alt 21 mails fra den norske kvinde.

I mailen skrev hun, at sin søn pludselig var gået bort og spurgte, om bedemanden kunne hjælpe med det praktiske. Derfor mødtes de igen mandag.

»Hun påstod at have været på hospitalet. Hun havde cancer og metastaser i ryggen, men havde udskrevet sig selv«, fortæller han om kvinden, der flere gange antydede, at hun var dødeligt syg.

Hun ville gerne til Birkerød for at snakke med en præst dér, men havde mistet sin pung i flyet, hvorfor bedemanden lånte hende 1.200 kroner til en overnatning på Herløv Kro. Han kørte hende tilmed til kroen, hvor hun indkvarterede sig fra mandag til tirsdag denne uge. Noget kroen også kan bekræfte.

Medejer Jette Christensen fortæller, at personalet ikke kunne undgå at bemærke kvinden, som brokkede sig over dette og hint. Lige fra bedemanden, der lige havde afleveret hende, og som ifølge hende ikke tog hende alvorligt, til de andre gæster, der var for højlydte i krohaven.

Virker så tillidsfuld

Dagen efter, om tirsdagen, modtog Michael Holgersen en masse mails fra den norske kvinde, der i en skarp tone kommenterede på bedemandens evne til at udføre sit job.

‘Hold sin sti som bedemann ren, min venn,’ skrev hun blandt andet.

Af de sidste tre mails, han fik fra hendes mailadresse afsendt onsdag, fremgik, at den norske kvinde skulle være ‘sovet inn’, som der stod, og at det var familien Steen Hansen, der skrev. De oplyste yderligere, at mailadressen ville blive lukket i nær fremtid.

Samtidig begyndte det at gå op for bedemanden, at han var blevet narret, og hurtigt fandt han ud af hendes lange synderegister via internettet og kollegaer i branchen. Han er sikker på, at det er den samme kvinde efter at have set flere billeder af hende på nettet. Desuden har han andre vidner, der har set hende og også kan bekræfte, at det er et match.

»Hun virker så tillidfuld at det gør ondt. Det er ikke de 1.200 kroner, det handler om. Jeg er blevet taget så meget med bukserne nede, men hun er jo fuldstændig drevet, det her er hverdag for hende«, siger han og smågriner over det tragikomiske i situationen.

Michael Holgersen håber, at han ved at dele sin oplevelse kan hjælpe andre fra at lade sig bedrage på samme måde. Derudover har han også tænkt sig at melde kvinden til politiet.

I Roskilde?

Det vides ikke, hvor kvinden pt. opholder sig, om hun stadig er i landet, men bedemand og teamleder i forretningskæden Begravelse Danmark, Jan Flindt, oplyser, at de søndag havde møde med hende på McDonalds i Herlev, og at hun midt i ugen mødte op i virksomhedens Roskilde-afdeling. Men på det tidspunkt havde man sendt en intern advarsel ud, hvorfor hun måtte gå igen med uforrettet sag.

»I den her branche har vi kollegaer, der lever af at være empatiske og medfølende og strækker sig langt for andre. Og det er dét, hun (den norske kvinde, red.) udnytter. Hun er vant til at snyde folk med et stort hjerte«, vurderer Jan Flindt, der er glad for, at de nåede at gennemskue hende, inden det var for sent.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!