Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny plan for bymidten klar til at blive sendt i høring

De politiske udvalg har vedtaget Herlev Kommunes lokalplanforslag til en ny bymidte. I næste uge er det kommunalbestyrelsen, der skal tage stilling.

12 etager svarende til 50 meter på det højeste sted kan det nye Herlev Bymidte Butikscenter komme til at blive, hvis Herlev Kommunes lokalplanforslag 104 bliver vedtaget af kommunalbestyrelsen i næste uge.
Efter flere års venten er forslaget det seneste og for nuværende det mest realistiske forslag til en ombygning og udvikling af Herlevs bymidte.
Det mener borgmester Thomas Gyldal Petersen (A), der kalder planen ‘det sidste skud i bøssen’:

»Vi har i snart syv år været i dialog med forskellige ejere af bymidten, men nu står vi med en ambitiøs ejer (NREP, red.), som vil det samme som os. Så endelig kan vi fremlægge et forslag,  som har en realisme, og som vil flytte bymidten derhen,  hvor der er liv i stedet for lukningstruede butikker, og jeg glæder mig utrolig meget«, understreger borgmesteren.

SF stillede ændringsforslag
Både Miljø-, Klima- og Teknikudvalget samt Økonomi- og Planlægningsudvalget har vedtaget at sende forslaget i otte ugers høring.
Dog var der i førstnævnte udvalg et ændringsforslag fra SF om at fastholde kommuneplansbestemmelser om den maksimale bebyggelsesprocent på 250 procent, den maksimale bygningshøjde på 28 meter og det maksimale etageantal på otte etager. Det blev nedstemt med seks stemmer mod én.
LÆS OGSÅ: Nyt borgermøde om bymidten
Ligeledes håber borgmesteren, at kommunalbestyrelsen vil følge de to udvalg og sende forslaget i høring, så man hurtigt, gerne på denne side af sommerferien lyder det, kan få vedtaget lokalplanen og komme i gang med arbejdet.
Der er i øvrigt også et kommuneplantillæg og en miljørapport, der skal vedtages ved samme lejlighed, og af dem fremgår det, at, hvis alt går, som det skal, så vil en ny bymidte kunne stå færdig i 2023.
Læs mere i denne og i næste uges udgave af Herlev Bladet.
 
 
 
 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!