Herlev Bladet

– Så sagde jeg tak for denne gang og rev min kontrakt over

Det er noget af en deroute, 22-årige Mads Aaquist har været på med overrevet kontrakt og mangel på håb for fodbolden. Men efter at have været nede at vende, er han nu tilbage igen som angriber for FC Nordsjælland.

Alt for langt væk fra venner og familie, fodboldkampe set fra sidelinjen på bænken og alt for lange dage i Jylland langt væk fra Herlev.

Det var hverdagen for unge Mads Aaquist, da han tilbragte et halvt år af sit liv og fodboldkarriere i Horsens for tre år siden. Og så var det det, der til sidst fik ham presset helt derud, hvor han endte med at rive sin kontrakt med FC København midtover.

Langt væk fra Herlev

Efter at have været anfører for FC Københavns U19-hold og en kåring som årets spiller på samme hold, blev Mads Aaquist i 2014 lejet ud til AC Horsens. Han var derfor flyttet fra Herlev, familie og venner for første gang i sit liv – og så hele vejen til Jylland.

Efter en tur tilbage til Sjælland i vinterperioden skulle han tilbage til Horsens, men det ville han ikke. Eller han kunne ikke. Men han fik at vide, at han skulle. Der var nemlig ikke andre, der ville betale lige så meget for ham, som de gjorde i Horsens.

Det kunne den unge fodboldspiller ikke tage hensyn til. Han fik helt ondt i krop og mave over at skulle tilbage – nok betød fodbolden meget, men det betød mindst lige så meget at have det godt med sig selv og sit liv. Derfor måtte han handle.

»Så sagde jeg tak for denne gang og rev min kontrakt over,« fortæller den unge fodboldspiller.

Nede at vende

Mads Aaquist har spillet fodbold, siden han var fire år gammel, men han har også rundet håndbold, ishockey, tennis, badminton, golf, billard, squash og svømning. Men det endte altså med at være fodbolden, han ikke kunne slippe igen. Måske fordi det også var det, han var bedst til.

»Det, man er bedst til, er jo også det, der er sjovest,« forklarer han.

Gennem hele hans barndom var det hans store drøm at blive professionel fodboldspiller, men som han blev ældre, blev det mere og mere et krav. Men efter episoden med den overrevede kontrakt nåede Mads Aaquist helt derud, hvor han for første gang i sit liv tvivlede på, om professionel fodboldspiller virkelig var den vej, han skulle gå.

Det varede dog ikke længe. Det, der driver den unge fodboldspiller er nemlig at se, hvor god han kan blive – og det finder man kun ud af, hvis man prøver, fortæller han.

»Så tog jeg fat i de ædlere dele og tænkte: ’lad os se, hvad vi kan bringe det til’,« fortæller han.

Vejen til FC Nordsjælland

Mads Aaquist lever efter nogle livsråd:

»Man skal gøre det, der gør en glad. Man skal arbejde hårdt for det. Der vil altid opstå tvivl, så man skal tro på, at man er god nok – for det er alle.«

I 2015 begyndte den unge fodboldspiller så at spille for FC Helsingør. Her spillede han i halvandet år på en amatørkontrakt uden løn, mens han arbejdede som pædagogmedhjælper i en børnehave og lærervikar på en skole ved siden af. Nok var det hårdt, men nu havde han genfundet glæden ved fodbold.

»Det handler om at finde motivationen. Fodbolden er det, der giver mig den største glæde,« fortæller han.

Med FC Helsingør fulgte Mads Aaquist med op i den danske superliga. Her spillede han med i de første kampe, indtil han i august i år blev solgt til FC Nordsjælland.

»Det er lidt af en rejse, jeg har været på, men det er dejligt at være landet her,« siger Mads Aaquist, der er glad for, at han nu kan holde fuld fokus på det, han elsker.

Træning, træning, træning

Da Mads Aaquist var fire år gammel, begyndte han til fodbold i B73, hvor han spillede med en masse andre små drenge og piger, og senere rykkede han til HI Herlev.

Når han kom hjem fra fodboldtræning, sparkede han en bold op ad muren derhjemme i timevis, hvis han ikke tog tilbage til klubben og trænede videre.

Sådan er han stadig. I FC Nordsjælland træner de dagligt, og når de er færdige, træner Mads Aaquist videre i fitnesscentret ved siden af. Han vil hele tiden blive bedre. Og så har han også masser af energi, som skal brændes af, siger han.

»Jeg har for meget krudt i røven. Jeg er nødt til at få brændt det af, så jeg ikke bliver en for stor pestilens for dem omkring mig,« griner han.

Nok har den unge fodboldspiller et talent for sport generelt, og han mener, at hvis det var en anden sport, han havde valgt at fokusere på, kunne han også være nået langt, hvis bare han havde trænet.

Trænet, trænet, trænet. For som han siger, så er talent en meget lille del af det, når det kommer til stykket. Størstedelen handler om at træne røven ud af bukserne.

Den unge fodboldspiller forklarer, at han nemlig også har taget en uddannelse – hans har bare taget 18 år af hans liv, og så har han haft det sjovt undervejs.

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....