Herlev Bladet

Soldaterne på Snedronningvej

Jesper Hansen har en hobbykælder, der er fyldt til renden med krigszoner og soldater, som han bruger store dele af sine vågne timer på at dekorere i alle regnbuens farver.

I Jesper Hansens kælder på Snedronningvej er der soldater og krigszoner, så langt øjet rækker. Altså ikke rigtige soldater, men små figurer, der ikke er mere end tre centimeter høje, og krigszoner, der matcher.

Jesper Hansen begyndte at samle på myresoldater, da han var en helt lille dreng, og han var 10 år, da han fik sit første støbesæt, hvor han kunne støbe soldater i tin. Siden har interessen for tin- og plastiksoldater hængt ved, og nu har han kælderen fuld af borge, huse, soldater og kampvogne – og gode venner hver torsdag aften.

Sådan har det altid været

Jesper Hansen kan stadig huske, da han cyklede ned og købte sit første modelfly og maling på hovedgaden i Søborg, hvor han voksede op. Og han husker, da han og hans bror gravede skyttegrave i forældrenes baghave og legede krig. Interessen har bare altid været der.

»Jeg har altid fundet det fascinerende, ridderne og for eksempel prins Valiant, som er taget ud fra noget, der kunne være sket,« siger han og fortæller, at det netop er vigtigt, at det er realitetstro.

»Jeg har for eksempel aldrig været vild med Stjernekrigen. Det er ikke så fedt, for det handler om fremtiden,« forklarer han.

Derfor skulle de selvfølgelig, da de flyttede til Herlev i 2004, finde et hus med plads til hans store passion og samling.

»Vi gik efter et hus med kælder, så jeg kunne have min hobbykælder,« fortæller Jesper Hansen.

Og den fik han. I den ene del af kælderen finder man terrænerne, som er nogle store plader med naturområder og skyttegrave. I den anden ende finder man de fleste af Jesper Hansens soldater og dertilhørende landskaber og by-bestanddele i form af borge, huse og herregårde.

»Her er kelterne, romerne, svenskerne, og herovre er der nogle fra Syvårskrigen, østrigere og preussere,« fortæller Jesper Hansen, mens han peger på alle de skuffer, hvori soldaterne gemmer sig, når de ikke er i krig.

Malerhjerne i hjørnet

Men det er ikke kun i kælderen, man får øje på Jesper Hansens passion for de små soldater, der også går under navnet ’Warhammer’. Det ene hjørne af stuen har han nemlig fået indrettet som sit lille malerværksted, hvor han to til tre gange om ugen sidder og dekorerer sine figurer, når børnene er lagt i seng, og konen ser fjernsyn.

Og det er da heller ikke et arbejde, der er overstået i løbet af nul komma fem.Hver enkelt figur tager ham omtrent en time til halvanden at male, og de får alle en grundfarve, før han går i gang med alle de små detaljer, der males med en pensel på størrelse med et par sandkorn.

Og detaljer, dem er der nok af. Både sabler og turbanner, sværd og snoede bælter på uniformer i alle regnbuens farver, som der selvfølgelig også bliver lagt skygger på. Og arbejdet er da heller ikke forgæves. Jesper Hansen har deltaget i mange turneringer, hvor man både kan vinde selve krigsspillet, men også konkurrencer, hvor det gælder om at have de flottest malede figurer.

»Dem har jeg vundet en hel del gange,« fortæller Jesper Hansen, og i 2003 vandt hans såkaldte ’Vampire Counts’ titlen for bedst malede hær ved verdens største turnering i Nottingham. Et uofficielt verdensmesterskab, kalder han det, mens han viser hæren frem.

»De er traditionelt mennesker, men jeg valgte at lave dem om til døde elvere,« fortæller han, der brugte to år på at ommodellere figurerne, bytte kropsdele ud og lave deres hår og tøj.

Figurerne blev da også dokumenteret og foreviget i et Warhammer-magasin det år.

»Jeg har solgt alle andre blade,« fortæller han, mens han stolt viser magasinet fra 2003 frem, hvori der er billeder af hans Vampire Counts.

Krigshistorie

Men det er ikke kun i tinsoldaterne, man kan få øje på Jesper Hansens interesse for krigshistorie og historie generelt.

»Jeg har altid set mange krigsfilm. For eksempel Waterloo fra ’69 er jo helt fantastisk,« siger Jesper Hansen og fortæller, at han både læser faktabøger og romaner om krige og bruger meget kvalitetstid med sin familie på at spille specialiserede brætspil som for eksempel 7 Wonders, der er et spil inddelt i tre tidsaldre, som handler om verdens syv underværker.

Og når han er på ferie med familien, en kone og to børn, skal han også altid besøge byens borge og krigshistoriske museer.

Illuminati Gaming

Målebåndet måler, og terningerne triller hver torsdag i Jesper Hansens kælder. Her samles familiefædre fra Herlev og omegn, der ligesom Jesper Hansen selv interesserer sig for warhammer, krige og strategi, og sammen går de under navnet ’Illuminati Gaming’.

Mellem klokken 18 og 22-23 udkæmper de alverdens krige og historiske begivenheder som Korstogene, Napoleonskrigene og Anden Verdenskrig.

»Så udkæmper vi selv de historiske slag og ser, om vi kan ændre udfaldet ud fra nogle regelsæt,« forklarer Jesper Hansen.

Og regelsættet, det er en tommetyk bog, som for eksempel forklarer, hvor langt de forskellige soldater kan skyde.

Da vi er på besøg, er det ’anderledes torsdag’, som det altid er den første torsdag i måneden, og derfor skal de spille Blood Bowl, som er en fantasiudgave af amerikansk fodbold, forklarer Jesper Hansen, og så går de ellers i gang.

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....